Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang!

17.12.2013

Assalamualaikum wbt.




Alhamdulillah, Filem Pecah Panggung lakonan UAI & Shiro sudah berada di Astro First. Keluar jak filem tu, bapa terus beli tapi masa tu saya tengah berprogram. Bila balik rumah, dah habis dan kena tempah lagi bayar RM15.

Jadinya tak dapat tengok di rumah. Sekarang saya kongsi Link tengok secara onLine ^^,


--> Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang <-- klik sini ^^

Semoga mendapat manfaat. insyaAllah

Cara Buat Samosa.

05.12.2013

Assalamualaikumand HAii.

Dari termenung takda buat hape, baik berkongsi di Blog!

Here is, Cara gulung Samosa. Alah! Senang. Yalahhh senang kalau pandai, kalau yang tak pandai macam saya ne dulu, berapa keping kulit popia rosak ?

ok. Mula... Bismillah

Step #1
Sediakan kulit popia di tempat yang rata dan bersih sebersih-bersihnya.


Step #2
Belah di bahagian tengah. kira bahagi dua la tuu.


Step #3
Ambil sekeping, dan lipat ala-ala 3 segi.


Step #4
Tadaaaaaa! jadi macam ne hah! macam cone eskrim gituuw ~


Step #5
Masukkan inti ikut selera tekak sendiri. Jangan letak banyak! 1 sudu cukup.


Step #6
Lipat bahagian hujung yang terbuka. Nak lekat guna air pun boleh, nak gam lagi kuat guna putih telur.


Last sekali, gorenglah dengan senang hati :)


Dah. itu sahaja.


Senyum.

ilal Liqa'


apa-apa, boleh email : eyeyzulaikha@gmail.com (hahaha, bajet pandai masak!)