BR1M 3.0 2014

23.12.2013



Assalamualaikum wbt Rakyat jelata sekalian alam. Maaf, emosi kurang stabil sebab banyak sangat hal yang mengganggu hati & perasaan.

OK! Alhamdulillah, akhirnya duit tahunan Datang lagi, hehe. BR1M (Bantuan Rakyat 1 Malaysia).

Boleh Apply secara on9 bagi mereka yang suka jimat masa, jimat minyak (harga minyak naik) , jimat bayar parking (parking pun bayar) , elak double parking (nanti kena saman) . So, ini link untuk Apply keh.

http://www.hasil.gov.my/indexbi.php
http://www.br1m3.com/

Dah ? Ok, bagi yang sudah pernah dapat dulu, just update data kalau ada perubahan. Bagi yang belum pernah, isi lah kan.

Bagi yang rajin pula atau kebetulan tengah berjalan atau internet dah expired sebab tak bayar, atau internet ada masalah line ataupun korang tidak percaya kalau Apply guna internet ne sampai ke tidak permohonan tu ? haha.

Boleh dapat kan borang di :

kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
pejabat Pembangunan negeri dan pejabat daerah
Jabatan Pembangunan Persekutuan
Jabatan Kebajikan Masyaraka
Jabatan Penerangan serta agensi kerajaan



ISI jangan tak isi ! Duit untuk kita, boleh bayar CCM kereta sebulan / Minyak kereta 2 bulan / belanja Dapur 2 bulan / bayar saman. hehe.

Tapi ~


4 tahun lagi, Pakoh hok molek deh ^^,


Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang!

17.12.2013

Assalamualaikum wbt.




Alhamdulillah, Filem Pecah Panggung lakonan UAI & Shiro sudah berada di Astro First. Keluar jak filem tu, bapa terus beli tapi masa tu saya tengah berprogram. Bila balik rumah, dah habis dan kena tempah lagi bayar RM15.

Jadinya tak dapat tengok di rumah. Sekarang saya kongsi Link tengok secara onLine ^^,


--> Ustaz, Mu Tunggu Aku Datang <-- klik sini ^^

Semoga mendapat manfaat. insyaAllah

Cara Buat Samosa.

05.12.2013

Assalamualaikumand HAii.

Dari termenung takda buat hape, baik berkongsi di Blog!

Here is, Cara gulung Samosa. Alah! Senang. Yalahhh senang kalau pandai, kalau yang tak pandai macam saya ne dulu, berapa keping kulit popia rosak ?

ok. Mula... Bismillah

Step #1
Sediakan kulit popia di tempat yang rata dan bersih sebersih-bersihnya.


Step #2
Belah di bahagian tengah. kira bahagi dua la tuu.


Step #3
Ambil sekeping, dan lipat ala-ala 3 segi.


Step #4
Tadaaaaaa! jadi macam ne hah! macam cone eskrim gituuw ~


Step #5
Masukkan inti ikut selera tekak sendiri. Jangan letak banyak! 1 sudu cukup.


Step #6
Lipat bahagian hujung yang terbuka. Nak lekat guna air pun boleh, nak gam lagi kuat guna putih telur.


Last sekali, gorenglah dengan senang hati :)


Dah. itu sahaja.


Senyum.

ilal Liqa'


apa-apa, boleh email : eyeyzulaikha@gmail.com (hahaha, bajet pandai masak!)