BR1M 3.0 2014

23.12.2013



Assalamualaikum wbt Rakyat jelata sekalian alam. Maaf, emosi kurang stabil sebab banyak sangat hal yang mengganggu hati & perasaan.

OK! Alhamdulillah, akhirnya duit tahunan Datang lagi, hehe. BR1M (Bantuan Rakyat 1 Malaysia).

Boleh Apply secara on9 bagi mereka yang suka jimat masa, jimat minyak (harga minyak naik) , jimat bayar parking (parking pun bayar) , elak double parking (nanti kena saman) . So, ini link untuk Apply keh.

http://www.hasil.gov.my/indexbi.php
http://www.br1m3.com/

Dah ? Ok, bagi yang sudah pernah dapat dulu, just update data kalau ada perubahan. Bagi yang belum pernah, isi lah kan.

Bagi yang rajin pula atau kebetulan tengah berjalan atau internet dah expired sebab tak bayar, atau internet ada masalah line ataupun korang tidak percaya kalau Apply guna internet ne sampai ke tidak permohonan tu ? haha.

Boleh dapat kan borang di :

kaunter Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)
pejabat Pembangunan negeri dan pejabat daerah
Jabatan Pembangunan Persekutuan
Jabatan Kebajikan Masyaraka
Jabatan Penerangan serta agensi kerajaan



ISI jangan tak isi ! Duit untuk kita, boleh bayar CCM kereta sebulan / Minyak kereta 2 bulan / belanja Dapur 2 bulan / bayar saman. hehe.

Tapi ~


4 tahun lagi, Pakoh hok molek deh ^^,


2 comments:

Tukang Seru said...

mmg kena pakat pakoh pah

Haura said...

pakoh pah belakerr :D